6 tips voor meer energie

Voel jij je ook altijd moe? Vervelend, want daardoor doe je waarschijnlijk niet de dingen die je eigenlijk wilt doen. Maar gelukkig is er een oplossing. Deze tips zorgen voor meer energie.

tips voor meer energieSlaap genoeg
Heb je moeite om ’s ochtends je bed uit te komen? Misschien ben je gewoon moe omdat je niet voldoende slaapt. Hoeveel slaap iemand nodig heeft, wisselt per persoon. Maar houd zo’n 7 tot 9 uur per nacht aan. Slaap je niet genoeg, dan heeft dat effect op je gezondheid, gewicht en natuurlijk je stemming. Je kunt je lichaam laten wennen aan een nieuw slaapritme. Ga een week lang op hetzelfde tijdstip slapen en wordt ’s ochtends om dezelfde tijd wakker.

Eet goed
Als je vaak moe bent, hoeft dit niet automatisch te betekenen dat je niet voldoende slaapt. Het kan ook goed zijn dat je dieet niet optimaal is. Eet je ’s avonds veel en vet? Dan kan dat een soort voedselkater opleveren, waardoor je de volgende ochtend heel slecht uit je bed kunt komen. Met als resultaat dat je je moe en futloos voelt. Eet een voedzame, gezonde maaltijd als diner. Heb je ’s avonds echt nog trek? Neem dan een stuk fruit of een kop thee. Dan zul je zien dat je een stuk energieker wakker wordt.

Sla het ontbijt niet over
Dat ontbijten belangrijk is, wist je waarschijnlijk wel. Maar een goed ontbijt zorgt er ook voor dat je je ’s ochtends beter voelt. Zowel mentaal als fysiek. Maar helaas, niet elk ontbijt heeft dit effect. Voel je je vaak futloos? Kies dan voor een ontbijtje met veel eiwitten. Bijvoorbeeld eieren, hüttenkäse, yoghurt, notenpasta’s (en nee, dat betekent niet Nutella…) gecombineerd met fruit of brood.

Geniet van een kopje koffie
Cafeïne zorgt ervoor dat je alerter en meer gefocust bent. Handig dus om even te genieten van een kopje koffie of thee als je je een beetje moe voelt en dringend behoefte hebt aan een oppepper. Natuurlijk is dit geen langdurige oplossing voor meer energie, maar het is een prima noodoplossing. Dit geldt overigens niet voor energiedrinks, die bevatten naast cafeïne veel suiker en andere stoffen die superslecht voor je zijn!

Water, water en nog eens water
Veel lichamelijke kwaaltjes kun je verhelpen of verlichten door je lichaam voldoende te hydrateren. Zo ook een gebrek aan energie. Je lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water en heeft het dus ook nodig om te functioneren. Zorg dat je minimaal anderhalve liter water per dag drinkt. Sport je veel? Dan moet je nog meer water binnenkrijgen om te compenseren voor het zweten. Hou je niet van water? Je kunt ook kiezen voor thee of water met een smaakje. Vermijd koolzuurhoudende frisdranken.

Eet regelmatig
Voorkom dat je lichaam in een dip raakt door regelmatig te eten. Door elke vier uur een kleine of grotere maaltijd te nemen, zorg je ervoor dat je lichaam continu voldoende energie heeft en je bloedsuikerspiegel ongeveer gelijk blijft. Eet niet te veel suiker, snoep, gebakjes, koekjes, wit brood, witte pasta en andere slechte koolhydraten en kies voor gezonde alternatieven: groenten, fruit, volkoren granen, linzen en bonen. Heb je last van dat welbekende dipje om vier uur? Kies bijvoorbeeld voor een handje ongebrande noten of een volkoren cracker met humous.

[divider]
Bron: Joy Bauer
Beeld: Helga Weber

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>