6 tips voor meer romantiek in je relatie

Het is droom van veel vrouwen; een man die ons elke dag weer van onze fashionable sokken blaast met zijn spontane cadeautjes, diners bij kaarslicht of een spontane liefdesverklaring. Hoewel sommige mannen dit de eerste paar maanden van jullie relatie misschien nog wel kunnen opbrengen, worden die romantische avondjes steeds schaarser. Tijd voor protest! Wij willen prins Charming!

Romantiek op de trapWelke vrouw wil het niet? Een vriend die net iets meer aandacht aan haar besteedt in plaats van aan zijn spelcomputer/werk/televisie/sportclub… Kan jouw vriend wel een lesje in romantiek gebruiken? Dan is dit artikel een echte mustread voor jou.

1. Wees romantisch!
Met al die moeite om hem wat romantiek bij te brengen, zou je bijna vergeten om zelf wat romantischer te zijn. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Meestal dan… Doe eens iets kleins. Kook bijvoorbeeld zijn favoriete maaltijd of neem een flesje van de wijn die hij lekker vindt mee naar huis. Wie weet begrijpt hij de hint.

2. Beloon hem
Doet hij iets romantisch? Laat hem weten dat je het fijn vindt. Het maakt niet uit hoe groot zijn romantische gebaar is. Of hij nou de deur voor je openhoudt of alle kaarsjes aangestoken heeft, bedank hem er voor met een simpel ‘dank je wel’ of een kus.

3. Laat je gevoelens zien
Als jullie al even samen zijn, hebben jullie waarschijnlijk samen een routine ontwikkeld. Grote kans dat die niet heel romantisch is. Vertel hem eens spontaan dat je van hem houdt, of geef hem een kus als jullie samen op pad zijn. Wie weet wordt door die kleine gebaren het vuur weer een beetje aangewakkerd.

4. Doe ook dingen die hij leuk vindt
Jij vindt het belangrijk om wat romantiek in je relatie te hebben. Maar heb je wel eens stilgestaan bij wat híj eigenlijk wil? Misschien wil hij graag met jou naar een voetbalwedstrijd of zou hij maar wat graag willen dat je eens wat interesse toont in zijn hobby. Doe af en toe ook dingen die hij leuk vindt, dat zal hij zeker waarderen.

5. Zorg dat hij weet hoe belangrijk romantiek voor jou is
Mannen weten echt niet altijd wat ze met ons aan moeten. Soms weten ze simpelweg niet dat we wel wat meer romantiek kunnen gebruiken. Voor veel van hen is romantiek namelijk hetzelfde als seks. Maak hem rustig duidelijk dat je ook behoefte hebt aan romantiek, zonder dat jullie direct in de slaapkamer belanden.

6. ‘Straf’ hem niet omdat niet romantisch is
“M’n ex was veel romantischer!”. Zeg jij dit wel eens tegen je vriend? Stop daar dan direct mee. Als je alleen maar op hem moppert over het gebrek aan romantiek, heeft dat alleen maar een averechts effect en zal hij alleen maar minder romantisch worden. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Wat doe jij voor een beetje meer romantiek in jouw relatie? Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

[divider]
Beeld: jonrawlinson

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>