6 alternatieven voor make-up remover

Het is laat en je wilt gaan slapen. Maar natuurlijk haal je eerst je make-up van je gezicht. Je pakt een wattenschijfje om vervolgens tot de ontdekking te komen dat er echt geen druppel make-up remover meer in het flesje zit! Met een beetje water probeer je zo goed mogelijk wat te verwijderen, maar echt lekker gaat dat niet. Herkenbaar? 

Make-up remover altertenatievenIk vergeet altijd om make-up remover te kopen. Dus dit soort situaties doen zich bij mij regelmatig voor. Gelukkig heb ik inmiddels een flink aantal alternatieve manieren gevonden om mijn make-up te verwijderen. Manieren die fijner zijn voor je huid én vaak ook nog eens goedkoper! Ik zet zes van mijn favorieten op een rij.

Nivea 
Bijna elk huishouden heeft er wel een in het badkamerkastje staan: een pot Nivea (soft) crème. Dat dit een multifunctionele creme is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat je deze crème ook als make-up remover kunt gebruiken? Doe een beetje op een wattenschijfje en ga ermee over je gezicht. Het resultaat? Een make-up vrij gezicht, dat ook nog eens lekker zacht aanvoelt.

Aloë vera
Heb je toevallig een tube of potje pure aloë vera in je beautystash? Dan kun je dit prima gebruiken om je make-up mee te verwijderen. Aloë vera is een heel mild middeltje, waardoor je het ook prima op je ogen kan gebruiken. Heb je last van opgezwollen ogen of een rode huid? Dan is aloë vera echt een aanrader, want het kalmeert je huid enorm.

Kokosolie
Tja, waar kun je kokosolie eigenlijk niet voor gebruiken… Als make-up remover doet het namelijk ook wonderen. Hoewel kokosolie vrij hard is, wordt het snel vloeibaarder als je het een beetje opwarmt tussen je vingers. Gebruik je vingers om het rondom je ogen aan te brengen en verwijder het vervolgens met een wattenschijfje en wat water. Let op dat je niet te veel gebruikt, want het blijft natuurlijk wel olie.

Olijfolie
Heb je geen kokosolie in de kast staan? Olijfolie also does the trick. Je huid voelt zacht en soepel aan als je je make-up verwijderd hebt met olijfolie. Pas wel op rond je ogen, want olijfolie kan bij sommige mensen een beetje irriteren.

Babyolie
Nog een oliesoort die je prima kunt gebruiken om je make-up te verwijderen: babyolie. Zeker voor jonge moeders is dit een uitkomst. De olie is heel mild, en kun je daardoor ook prima op je oogleden gebruiken. Ga niet wrijven, maar doe een beetje op een wattenschijfje en plaats dit op je oogleden. Masseer zachtjes in rondjes over je oogleden. Mascara, oogschaduw en oogpotlood don’t stand a chance!

Honing
Natuurlijk bewaar ik het vreemdste middeltje voor het laatst. Honing is misschien niet het eerste product waar je aan denkt als je een vervanging zoekt voor je lege flesje make-up remover. Maar het heeft eigenschappen die supergoed zijn voor je huid. Verdeel een beetje over je gezicht en verwijder het vervolgens met een vochtig wattenschijfje. Gebruik niet te veel in één keer om een plakkerige bende te voorkomen. Wil je je huid een echte oppepper geven? Laat de honing dan wat langer zitten als een gezichtsmasker.

[divider]
Beeld: ♥ Unlimited

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>