5x heerlijke recepten met havermout

Havermout is hip! Elke zichzelf respecterende foodblog heeft minstens één recept met havermout online staan. En terecht! Het is voedzaam, gezond en hartstikke lekker. 

Eet jij jouw havermout altijd op dezelfde manier? Misschien wordt één van deze vijf recepten wel jouw nieuwe favoriet.

Havermout met pindakaas1. Havermout met pindakaas
Pindakaas en banaan is een ontzettend goede combinatie. Gooi er wat havermout bij en je zit gegarandeerd de hele ochtend vol.

Dit heb je nodig
1 portie havermout (30 – 45 gram)
Een scheut (amandel)melk
1 flinke eetlepel pindakaas
1 kleine banaan
1 eetlepel lijnzaad
Een snufje kaneel

Zo maak je het
Kook de havermout in de melk. Doe dit net zo lang totdat het vocht is opgenomen door de havermout. Meestal duurt dit zo’n 10 tot 15 minuten. Snijd ondertussen de banaan in plakjes. Voeg de pindakaas aan de havermout toe en roer het er goed doorheen. Haal het pannetje van het vuur en meng ook de lijnzaad er door. Schep de havermout op een bord of in een kom en leg de plakjes banaan er op. Strooi er wat kaneel overheen.

Havermout met rood fruit2. Havermout met rood fruit en cacao
De combinatie havermout en rood fruit is eigenlijk altijd goed. Deze klassieker mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje.

Dit heb je nodig
1 portie havermout (30 – 45 gram)
Een scheut (amandel)melk
Wat rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen etc.)
1 eetlepel chiazaadjes
1 theelepel rauwe cacaopoeder

Zo maak je het
Kook de havermout in de melk. Doe dit net zo lang totdat het vocht is opgenomen door de havermout. Meestal duurt dit zo’n 10 tot 15 minuten. Voeg na een paar minuten koken de chiazaadjes toe. Haal de pan van het vuur en roer de rauwe cacaopoeder er goed doorheen. Schep de havermout op een bord of in een kom en verdeel het fruit er over. Je kunt er ook voor kiezen om het fruit al even mee te warmen in de pan. Ook in de winter kun je prima aan rood fruit komen. Bij veel supermarkten verkopen ze los ingevroren fruit. Haal dit een uurtje van tevoren uit de koelkast. Het rode vocht dat uit het fruit komt, kun je ook gewoon gebruiken.

Havermout met tarwegraspoeder3. Havermout met tarwegraspoeder
Groene havermout… Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar met de goede ingrediënten is dit een heerlijk havermoutrecept.

Dit heb je nodig
1 portie havermout (30 – 45 gram)
Een scheut (amandel)melk
1 handje blanke rozijnen
Een half handje gedroogde cranberry’s
Een half handje gojibessen
1 theelepel tarwegraspoeder

Zo maak je het
Kook de havermout in de melk. Doe dit net zo lang totdat het vocht is opgenomen door de havermout. Meestal duurt dit zo’n 10 tot 15 minuten. Voeg na een paar minuten de gojibessen toe en laat ze even meekoken. Haal de pan van het vuur en roer de rozijnen, cranberry’s en het tarwegraspoeder er goed doorheen. De kleur is even wennen, maar het smaakt heerlijk!

Havermout met blauwe bessen en gojibessen4. Havermout met 2 soorten bessen
Blauwe bessen en gojibessen zijn een superteam. Deze fruitsoorten bevatten superveel antioxidanten en geven je energieniveau een boost.

Dit heb je nodig
1 portie havermout (30 – 45 gram)
Een scheut (amandel)melk
Een handje blauwe bessen
Een half handje gojibessen
Een handje granaatappelpitjes

Zo maak je het
Kook de havermout in de melk. Doe dit net zo lang totdat het vocht is opgenomen door de havermout. Meestal duurt dit zo’n 10 tot 15 minuten. Voeg na een paar minuten de gojibessen toe en laat ze even meekoken. Schep de havermout op een bord of in een kom en verdeel de blauwe bessen en de granaatappelpitjes er over heen.

Havermout met noten en rozijnen5. Havermout met noten en rozijnen
Dat havermout ook prima kan zonder fruit, bewijst dit recept met noten en rozijnen.

Dit heb je nodig
1 portie havermout (30 – 45 gram)
Een scheut (amandel)melk
Een handje gemengde noten
Een handje rozijnen
Een eetlepel lijnzaad
Een snufje kaneel

Zo maak je het
Kook de havermout in de melk. Doe dit net zo lang totdat het vocht is opgenomen door de havermout. Meestal duurt dit zo’n 10 tot 15 minuten. Haal het pannetje van het vuur en meng de lijnzaad, rozijnen en noten er door. Schep de havermout op een bord of in een kom en strooi er wat kaneel overheen.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>