5 redenen om bodylotion te gebruiken

Bodylotion. Misschien is het onderdeel van je vaste beautyritueel. Misschien doe je het maar af en toe of zelfs helemaal niet. Behoor je tot de eerste categorie? You go girl! Maar ben je net als ik, en smeer je jezelf maar sporadisch in? Dan kan één van deze vijf redenen je misschien overhalen om toch wat regelmatiger te smeren.

Dove purely pampering bodylotion1. Je huid is zacht en soepel
Moisturizing is het toverwoord op veel verpakkingen van bodylotion terugvindt. Simpel gezegd houdt het in dat de bodylotions je huid voeden met vocht. Dat zorgt er weer voor dat je lekker zacht aanvoelt. Wil je ook een perzikenhuidje? Begin dan maar met smeren! Voor een zachte en soepele huid kun je bijna elke bodylotion gebruiken, maar er sommige gaan nét een stapje verder, zoals de Purely Pampering lijn van Dove (€ 5,49).
Vanilla-Dee-Lite-Bodylotion Lush
2. Je ruikt heerlijk

Waar selecteer je een bodylotion op als je in de winkel staat? Je favoriete merk? Wat er op de verpakking staat? Ik ga altijd voor een lotion met een heerlijk geurtje. Vanilla Dee-Lite (€ 20,35) van Lush is zo’n bodylotion. Hij smeert heerlijk, trekt snel in en je hebt eigenlijk geen parfum meer nodig!

Cocoa butter formula met SPF 15

3. Bescherming tegen de zon
Als je toch aan het smeren bent, is het net zo handig om gelijk je huid tegen de zon te beschermen. Gebruik een bodylotion met een SPF voordat je ’s ochtends de deur uitgaat. Dan kun je er weer even tegenaan. Als je langer in de zon zit, moet je je uiteraard wel vaker insmeren. Maar met Cocoa Butter Formula SPF 15 Body Lotion (€ 5,95) van Palmer’s is dat absoluut geen straf.

Lancaster bronzing lotion4. Je krijgt direct een kleurtje
Sommige bodylotions beloven je niet alleen een zachte, maar ook een sunkissed skin. Een fantastische uitvinding waardoor iedereen die niet van zonnebaden houdt, toch kan genieten van een fijn zomers tintje. Neem wel de tijd om de bodylotion goed in te laten trekken, anders krijg je strepen of is je kleding opeens oranje. Een fijne bodylotion met een beetje zelfbruiner is de Gradual Hydrating Bronze Lotion (€ 28,80) van Lancaster.

nivea verstevigende body olie Q10 plus

5.  Je huid is sterk en gezond
Bodylotion maakt je huid niet alleen zacht, het zorgt er ook voor dat lidtekentjes en oneffenheden sneller verdwijnen. Ook heb je minder last van straie en cellulite als je je lichaam regelmatig insmeert met bodylotion. Heb je veel last van oneffenheden en straie? Dan kun je de Verstevigende body olie met Q10 plus (€ 9,99) van Nivea misschien eens proberen.

Welke bodylotion gebruik jij en waarom? Ik ben benieuwd!

Beeld bovenin: Kr. B.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>