5 fruitsoorten die je helpen aan een mooiere huid

Heb je last van een grauwe, droge of onzuivere huid? Je kunt natuurlijk je huid zo goed mogelijk van buiten verzorgen met crèmes en smeerseltjes. Maar je bent wat je eet en een mooie huid komt ook zeker van binnenuit. Deze vijf fruitsoorten kunnen je helpen aan een stralende en gezonde huid. 

1. Bananen
Vergeet anti-rimpel crèmes en ga voor bananen! Ze zitten vol vitamines die rimpels helpen te voorkomen. De vezels, het ijzer en het kalium in bananen reinigen je bloed en versterken je immuunsysteem. Naast dat je ze natuurlijk kunt eten, kun je er ook een heerlijk maskertje van maken. Mix een gepureerde banaan met een beetje honing en smeer het op je gezicht voor een stralende huid.

Bananen zijn goed voor je huid

2. Sinaasappels
Sinaasappels zitten bomvol vitamine C. Dat verbetert de textuur van je huid, zorgt dat onzuiverheden verdwijnen en vertraagt het huidverouderingsproces. Ook van sinaasappels kun je een prima huidverzorgingsproduct maken. Droog wat sinaasappelschillen en vermaal ze (bijvoorbeeld met een vijzel) tot poedervorm. Bewaar dit in een luchtdicht afgesloten bakje. Gebruik het poeder één of twee keer per week tijdens een scrubbeurt.

Sinaasappels zijn goed voor je huid

3. Appels
Appels zitten vol antioxidanten die celbeschadigingen tegenaan en huidveroudering voorkomen. Zeg dus maar dag tegen rimpels en fijne lijntjes. Hydrateer je gezicht met een heerlijk masker van appelsap (zelf geperst) en honing. Laat het een paar minuutjes zitten en was het vervolgens met lauwwarm water van je gezicht. Het resultaat: een superzacht perzikenhuidje!

Appels zijn goed voor je huid

4. Papaya
De tropische vrucht papaya bevat veel antioxidanten en goede enzymen die ervoor zorgen dat onzuiverheden tot het verleden behoren. Gebruik papaya het als maskertje op je huid en dode huidcellen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wrijf eerst met de binnenkant van de vrucht over je huid om je gezicht te reinigen en zachter te maken. Mix vervolgens de papaya met honing of yoghurt en gebruik dit mengsel als masker. Spoel het na 20 minuten af met lauwwarm water.

Papayas zijn goed voor je huid

5. Citroen
Misschien heb je citroensap wel eens gebruikt om je haarkleur ietsje op te lichten, maar de blekende eigenschappen van de citroen kunnen ook goed helpen tegen roodheid, puistjes en littekens. Begin elke dag met een glas warm water met een schijfje citroen en eventueel een beetje honing. Dit houdt je huid van binnenuit schoon én helpt ook nog eens tegen cellulitis!

Citroenen zijn goed voor je huid

[divider]
Beeld: Sharon Mollerus, dotpolkamadlyinlovewithlifeninacoco & Muffet

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>