34 originele budget date-ideeën

Yes, je hebt eindelijk een date met degene waar je al een tijdje een oogje op hebt. Nu komt de volgende vraag, wat gaan jullie doen? Je wilt iets originelers dan een hapje eten en een film, maar het hoeft ook weer geen fortuin te kosten. Misschien dat één van deze 34 ideeën iets voor je is. 

1. Bowlen
Het klinkt misschien suf, maar ga eens bowlen op een date. Jullie kunnen voldoende kletsen en lachen en je ontdekt meteen of hij een beetje tegen zijn verlies kan.

2. Maak een kampvuur
Is er iets romantischer dan met z’n tweeën bij een knapperend kampvuurtje zitten terwijl je marshmallows roostert en praat? Het mooiste is dat het, op een zak marshmallows na, nog helemaal gratis is ook!

3. Speel de toerist
Komt hij uit een andere stad dan jij? Doe dan een rondje langs de bezienswaardigheden in jouw stad. Wie weet ontdek je zelf ook nog wat nieuws over jouw woonplaats.

4. Skeeleren
Een rondje op de skeelers is een ideale date. Kun jij niet zo goed skeeleren? Des te beter, dan heb je mooi de kans om je regelmatig aan hem vast te klampen.

5. Locale festiviteiten
Kijk in de lokale krant of op de website van het VVV-kantoor van jouw stad of er leuke activiteiten te doen zijn. Zeker in de zomermaanden is er vast wel een leuk festival of gezellige streekmarkt in de buurt. En nog een voordeel: de toegang is meestal gratis.

Budget dateideeen

6. Vragenlijst
Wil je elkaar beter leren kennen? Of ontdekken of hij een beetje een prater is? Dan kun je met een paar hapjes en drankjes samen door een vragenlijst heen gaan. Dat klinkt een beetje  houterig, maar geef er eens een spelelement aan (bijvoorbeeld truth or dare). Zo kom je niet alleen veel over je date te weten, maar heb je ook nog lol terwijl je dat doet.

7. Ga bij een wedstrijd kijken
Zijn jullie allebei sportfans? Ga dan kijken bij een wedstrijd van de lokale voetbal-, basketbal- of volleybalclub. Zo kunnen jullie toch nog jullie liefde voor sport delen, zonder dat je heel veel geld kwijt bent aan dure kaartjes.

8. Haal je Monopolyspel van zolder
Een potje Monopoly (of een ander bordspel), kan het ijs goed breken. Tegelijkertijd ontdek je hoe fanatiek hij is als het op spelletjes aankomt.

9. Ijsjes!
Is het een warme zomerdag of een zwoele zomeravond? Haal een ijsje en loop een rondje door de stad.

10. Luister naar live muziek
Dol op muziek? Ga samen naar een leuk concert of een café met livemuziek. Wil je niet al te veel geld uitgeven? Veel muziektentjes hebben ook shows die vrij toegankelijk zijn, maar toch heel leuk om te bezoeken.

11. Karaoke
Ga naar een karaokebar en pak die microfoon. Zijn jullie allebei een beetje verlegen, dan kan het natuurlijk ook heel leuk zijn om naar anderen te kijken.

12. Koken
Kook of bak samen iets dat je al heel lang wilde maken. Dat kan iets zoets zijn, maar ook gewoon een avondmaaltijd. Na afloop kunnen jullie het natuurlijk samen opeten.

13. Vliegeren
Staat er een beetje wind op de dag van jullie date? Ga samen vliegeren op het strand of ergens anders op een open veld. Na die inspanning kunnen jullie lekker bijkomen met een kopje warme chocolademelk of een koud drankje.

14. Sterren kijken
Plan jullie date op een heldere avond waarop je de sterren goed kunt zien. Dat werkt het beste als je niet midden in een grote stad woont. Neem wat te eten en drinken mee en kijk of je samen het steelpannetje en de grote beer kunt ontdekken!

15. Rondje door het park, bos of op de hei
Ga lekker samen van de natuur genieten en loop een rondje door het park, het bos of de hei. Onderweg kun je natuurlijk heerlijk picknicken.

16. Midgetgolfen
Eén van de leukste dingen om op een date te doen, is toch wel midgetgolfen. Het is leuk om te doen, je kunt ondertussen toch nog een gesprek voeren met je date en je kunt meteen testen of hij (of jij natuurlijk…) een beetje tegen zijn verlies kan

17. Musea
Over bijna elk onderwerp is wel een museum te vinden. Vind uit wat zijn hobby’s zijn en neem hem mee naar een museum daarover. Vaak zijn er speciale tarieven voor studenten of dagen waarop een kaartje sowieso goedkoper is.

18. Pluk je eigen fruit!
Op pluktuinen.nl kun je een pluktuin bij jou in de buurt vinden waar je je eigen fruit (en bloemen) kunt plukken! Hartstikke leuk om daarna samen iets met dat verse fruit te doen.

19. Schaatsen
Dit werkt natuurlijk alleen in de wintermaanden, maar het is een fantastische manier om elkaar te leren kennen.

Ultieme winterdates

20. Huur een kano of waterfiets
Als het mooi weer is, kun je met een kano of waterfiets het water op gaan.

21. Fotograferen
Houdt hij van fotograferen? Ga samen gewapend met een camera de stad in en schieten maar! Aan het eind van de dag kunnen jullie samen de foto’s bekijken of, als jullie de foto’s met een analoge camera gemaakt hebben, zelf het filmpje ontwikkelen.

22. Buiten naar de bios
In de zomermaanden worden er veel buiten bioscopen georganiseerd. Er is vast ook wat bij jou in de buurt. Zeg nou zelf, op een mooie, zomerse dag is dat een stuk leuker dan binnen zitten!

23. Ga naar het strand
Of het nou zomer of winter is, het strand is altijd een goede plek voor een date. Is het koud, dan kunnen jullie een romantische strandwandeling maken. Is het hartje zomer? Dan kunnen jullie samen lekker relaxen en van het zonnetje genieten terwijl je af en toe zijn rug insmeert…

originele dateideeen

24. Poolen
Een avondje poolen kost weinig, maar staat garant voor een hoop lol. Jullie kunnen tegen elkaar spelen, of het samen in een team tegen een ander stel opnemen.

25. Hardlopen
Zijn jullie beide actievelingen? Ga samen een rondje hardlopen! Natuurlijk niet té fanatiek, want je moet er wel fabulous uit blijven zien…

26. Maak een bucket list
Koop allebei een lot voor een loterij en ga samen dagdromen wat je zou doen als je de hoofdprijs wint. Een goede manier om er achter te komen of jullie bucket lists een beetje overeenkomen.

27. Help de honden
Ben je een dierenliefhebber? Ga samen met je date een paar uurtjes helpen in het dierenasiel. Daar staan ze vaak om mensen te springen!

28. Rondje kringloopwinkels
Zelfs als je niets koopt is het hartstikke leuk om met je date een rondje te doen langs een paar kringloopwinkels in de buurt. Jullie kunnen samen lachen om de gekke items waar je nu niets meer aan zou hebben. En je weet gelijk of jullie een beetje dezelfde smaak hebben!

29. Meubeltjes opknappen
En heb je eerder al een gaaf item gescoord in een kringloopwinkel, maar mag het wel een likje verf gebruiken, kun je dit ook heel goed als date doen.

30. Kookcompetitie
Koop allebei ingrediënten voor hetzelfde gerecht en ontdek wie van jullie twee het beste kan koken.

31. Stripschaken
Als jullie elkaar al wat langer kennen, kunnen jullie gaan stripschaken (of een ander spel wat jullie beiden leuk vinden). Spanning gegarandeerd!

32. Internetfilmpjes kijken
Kun jij ook uren op het internet kijken naar filmpjes van katten die een sprong net niet halen, kinderen die nét naast de trampoline belanden of bloopers van populaire tv-programma’s? Maak een playlist van al jouw favoriete lachfilmpjes op internet en kijk deze samen met je crush. Dat wordt gegarandeerd een leuke avond!

33. Massage
Zoek op hoe je een perfecte massage geeft en probeer het net zolang uit totdat de ander tevreden is.

34. Stap op de fiets
Een fietstochtje door het mooie Nederlandse landschap is zeker een goed idee als eerste date. En je hoeft niet bang te zijn voor gestuntel, zoals met schaatsen of skeeleren, want iedereen kan fietsen!

[divider]
Beeld: Foter.commarfis75 & Thomas Hawk

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>