3 homemade drankjes voor meer energie!

Iedereen heeft wel eens een dipje. Op zo’n moment kun je grijpen naar allerlei suikerrijke en ongezonde energiedrankjes om je de dag door te helpen. Maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf je eigen gezonde (!) energyboosters maken!

Geen toegevoegde suikers of cafeïne en toch lekker opgepept. Oh wat houden we van deze homemade energydrankjes! Deze drie varianten zijn heerlijk en simpel om te maken.

Homemade energydrankjes | Feel Magazine

1. The fire hydrant (links)
Drink ‘m: de hele dag door
water
1 schijfje citroen
een mespuntje cayennepeper

Naast voldoende slaap, zorgt water er voor dat je lichaam goed blijft functioneren. Om jezelf een extra oppepper te geven mix je een schrijfje citroen en een beetje cayennepeper door het water. De citroen geeft het water een lekker smaakje en helpt de pH waarde van je lichaam gezond te houden. De cayennepeper geeft de oppepper die je nodig hebt op het moment dat je je een beetje slapjes voelt.

2. The quick fix (midden)
Drink ‘m: de hele dag door, behalve ’s avonds
heet water
1,5 eetlepel honing
2,5 cm verse gemberwortel
1 theelepel kardemom
1 theelepel kurkuma

Snijd twee dunne plakjes gember en doe ze in een glas. Gebruik een knoflookpers om de rest van de gember fijn te malen en doe dit ook in het glas. Voeg de kruiden toe en het hete water toe en roer het goed door elkaar.

Dit heerlijke drankje geeft je meteen een boost, zonder dat het cafeïne bevat! Daarnaast versnelt de gember je stofwisseling en zorgt het ervoor dat je geen last krijgt van die welbekende afterlunch-dip.

3. The Heavy Lifter (rechts)
Drink ‘m: ’s ochtends als ontbijt
1 rijpe banaan
40 gram amandelen
1 schep whey proteïne poeder
1 flinke hand boerenkool
120 ml yoghurt
1 eetlepel lijnzaad
250 ml melk naar keuze

Als je vaak moe bent, kan het zijn dat je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt. Dit drankje lost dat probleem op! Mix alle ingrediënten door elkaar in een blender. Geniet van een heerlijke smoothie waarmee je je dag goed begint.

[divider]
Bron & beeld: Instructables

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>