22x prachtige, subtiele tattoo-inspiratie van Instagram

Het eeuwige sieraad: een tatoeage. Een prachtige manier om een herinnering voor altijd te laten duren. Zoveel voorbeelden, zo moeilijk kiezen! Om het een beetje makkelijker te maken, heb ik de 22 mooiste tattoo-inspiratie van Instagram voor je op een rijtje gezet.  Een lijstje van de schattigste, subtielste tattoo’s. Enjoy!

De finger-tattoo. Het bekendste voorbeeld komt natuurlijk van Rihanna, die ‘Shhh’ op de wijsvinger van haar rechterhand liet tatoeëren. Al snel volgden het hartje op de vinger van Miley Cyrus en natuurlijk de leeuw op de vinger van Cara Delevingne. Mooie sierletters langs de zijkant van je vinger doen het op dit moment erg goed.

Diamonds are a girls best friend. Niet alleen de plek van deze tattoo is bijzonder mooi, ook de uitvoering. Met de diamand-tattoo shine je altijd. En wanneer je dat even niet wilt, verstop je hem gewoon netjes onder je bh of bikini!


Dé tattoo voor de reizigers onder ons. Wat is er mooier dan de wereld aan je voeten hebben, of nog beter: óp je voeten! Deze schattige wereldkaart zal je er altijd aan herinneren op welke bijzondere plekken je al bent geweest en welke plaatsen nog op je bucketlist staan.


Disney. Daar krijg je nooit genoeg van. Deze minnie-en-mickey-tattoo is supercute. De fijne zwarte lijntjes zorgen ervoor dat de tattoo vrij subtiel is. Het rode strikje maakt het natuurlijk helemaal af. Een prachtig plaatje voor op je pols, maar een kleinere variant voor bijvoorbeeld achter je oor zou ook niet misstaan.


Cute! Weer eens wat anders dan een trouwring. Je kunt hem alleen niet zo maar af doen, deze Mr.- and-Mrs.-tattoo. Mooi is ‘ie wel! Het ultieme liefdesgebaar voor jou en je lover.

Een foto die door just_ink_ is geplaatst op


Met een quote-tattoo kun je je levensmotto voor altijd vastleggen op je lijf, zodat iedereen in één oogopslag kan zien wat jou drijft. Het lettertype en de plaats van je tattoo zijn bij een quote-tattoo natuurlijk wel heel bepalend.


Iets minder subtiel, maar niet minder mooi: deze veren-enkelband-tattoo. De tattoo bestrijkt dan wel je hele voet, het is een prachtig plaatje. De veer heeft in veel culturen een symbolische waarde. Hij staat voor waarheid, snelheid, lichtheid, vlucht en wijsheid.


Fashionista’s opgelet. Deze subtiele kledinghanger is een must-have voor alle modeliefhebbers. Het haakje is schattig, fijntjes en niet te opvallend. Het tekeningetje past perfect bij de zijkant van je pols.


Het schattige kleine elfje Tinkerbell fluistert iets in je oor en laat misschien wat magisch poeder achter… Een nieuwe optie voor de Disney-fans. Het mooie patroontje in de vleugeltjes zorgt voor een speels effect bij het donkere lijfje.


Een tattoo met je bestie? Een gewaagde keuze, maar deze vogeltjes zijn het ultieme teken van jullie hechte vriendschap. De zwaluw staat namelijk symbool voor hoop, trouw, vrijheid en de wens om altijd veilig naar huis te keren.


Zoals al eerder beschreven staat de veer voor onder andere wijsheid, lichtheid en waarheid en de zwaluw voor hoop, trouw en vrijheid. De combinatie tussen de veer en zwaluwen in dit plaatje is prachtig. En de symbolische betekenissen bij elkaar natuurlijk ook.


All-time-favourite en eigenlijk altijd goed: het hartje. Of het nou voor de liefde van je leven staat, je ouders, je lover of misschien wel je oma of opa. Liefde is eeuwig. Met deze tattoo word je altijd herinnerd aan de bijzondere en belangrijke mensen om je heen.


De type-writer-tattoo is dé tattoo van dit moment. Eigenlijk is het gewoon een quote in het lettertype van een oude typmachine. Recht, simpel en fijntjes. Erg mooi voor kleine tattoo’s van een paar woordjes.


Een prachtig eerbetoon aan verloren dierbaren. Met deze tattoos zal je ze altijd bij je dragen. Je kunt natuurlijk ook voor één kruis kiezen. Dit dunne, smalle kruisje zou op iedere plek prachtig staan.


Muziekliefhebbers: dit is hem! De perfecte, subtiele tattoo voor op je pols. Een afspiegeling van je liefde voor muziek én je eigen leven. Play the moments, pause the memories, stop the pain and rewind the happiness.


Herten staan symbool voor zachtheid, soepelheid, kracht en zijn een teken van eeuwig leven. Het gewei van een hert wordt namelijk afgeworpen en komt ieder jaar sterker en krachtiger terug. Met deze tattoo laat jij zien dat je diepe dalen kunt overwinnen en er sterker uit komt.


Voor de grappenmakers onder ons: de made-in-tattoo. Onderop je voet is niet het fijnste plekje om je te laten tatoeëren, maar origineel is het wel. Met het simpele zinnetje laat je je roots voor altijd op je lijf achter. Het is wel een onopvallend exemplaar. Wil je dat weinig mensen jouw tatoeage zien dan is dit de ideale plek.


De combinatie van deze mooie hartslaglijn en de quote-tattoo is hier erg mooi. Ook de plaats van de tattoo, op de ribben, is goed gekozen.


Geen ingewikkelde constructies. Gewoon drie prachtige, fijne symbolen die duidelijk aangeven waar ze voor staan: geloof, hoop en liefde. Door de dunne lijntjes blijft de tattoo, ondanks zijn omvang, toch subtiel.


Verliefd geworden op een stad? Dit is de mooiste manier om jouw favoriete stad altijd met je mee te dragen. Een simpele lijn op je onderarm vormt de skyline van jouw dromen.


Deze aanhalingstekens zijn supercute. Je linkerpols laat jouw persoonlijke verhaal openen en je rechterpols sluit het weer. Alles daartussenin ben jij. Write your own story!


Misschien heb je hem al gespot bij anderen: de arrow-tattoo. Heel populair onder jonge meiden. Leuk in combinatie met zowel een quote als een hartje, veertje of andere symbolen. De pijl kan eigenlijk op iedere plek.

Droom jij over een tattoo? Wat voor plaatje zou jij op je lijf laten vereeuwigen?

Beeld bovenin: Kath [is not here right now]

Roxan

Eigenwijs. Meer woorden zijn er niet nodig om Roxan te beschrijven. Wanneer de gedachten door haar hoofd krioelen is de pen haar uitweg. Schrijven is haar passie en een manier om haar creativiteit de vrije loop te laten. Gek op gezelligheid laat zij zich graag verrassen, maar dan wel met de touwtjes in eigen handen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>