17 lekkere en gezonde tussendoortjes

Regelmatig kleine porties eten is gezond. Zo blijft je stofwisseling aan de gang en krijg jij geen last van hongergevoel of een suiker craving. Maar het aantal calorieën in zo’n snack kan behoorlijk oplopen. Deze zeventien snacks kun je zonder schuldgevoel verorberen:

Surinamese peppersPaprika
Eet de paprika rauw en uit het vuistje. Vind je afhappen niets? Dan kun je ‘m natuurlijk ook in stukjes snijden. Alleen paprika zo saai? Smeer er een beetje philadelphia of humous op.
Aantal calorieën 60 (exclusief eventueel dipje)

Dadels
Gedroogde dadels stillen jouw zoete trek. Deze zoete vitamine bommetjes zijn heerlijk bij de thee of gewoon los.
Aantal calorieën 60 (voor 3 dadels)

Appel
An apple a day, keeps the doctor away. Niet alleen de dokter blijft weg, na een stevige appel heb je vast en zeker ook geen knorrende maag meer. Extra tip: snij je appel in stukjes. Hierdoor eet je langzamer en dat is fijn voor je lichaam!
Aantal calorieën 60

Noten en rozijnen
Noten zijn enorm voedzaam. Daardoor hoef je er niet veel van te eten om een vol gevoel te hebben. Maak een mix van noten en rozijnen die jij lekker vindt en neem een zakje mee naar je werk. Denk bijvoorbeeld aan walnoten, hazelnoten, amandelen of cashewnoten. Let wel op dat je altijd ongezouten noten koopt. Eet ook niet te veel noten op een dag, ze bevatten namelijk wel behoorlijk wat calorieën.
Aantal calorieën 150 voor een handje gemengde noten en rozijnen

Kwark
Een bakje magere kwark is heerlijk fris en bovendien helemaal niet duur. Voeg er een eetlepel muesli, lijnzaad of chiazaad aan toe voor net wat meer bite.
Aantal calorieën 70

Cracker met pindakaas
Een beetje meer honger? Neem dan iets wat vult, bijvoorbeeld een speltcracker met een dun laagje pindakaas. Dan kun je zo weer twee tot drie uur door tot de volgende maaltijd.
Aantal calorieën 120

USDA Farmer's Market BlueberriesBosbessen
Bosbessen zijn supergezond. Zo zouden ze onder andere helpen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Doe nog maar een handje!
Aantal calorieën 70

Komkommer
Een stukje komkommer is de ideale snack voor de zomer. Lekker verfrissend en het bevat heel weinig calorieën. Het enige nadeel: je moet bijna een hele komkommer eten om een beetje vol te raken, maar dat maakt voor de calorieën dan ook niet uit.
Aantal calorieën 45 voor een hele komkommer

Extra pure chocola
Ja, het staat er echt! Je mag chocola eten en je er nog goed over voelen ook. Het gaat hier wel om extra pure chocola en maar in een kleine hoeveelheid. Zoek naar repen met minstens 72% cacao.
Aantal calorieën 80 per blokje

Kokoswater
Een ware hype onder healthfreaks. Een glaasje kokoswater is heerlijk fris en erg goed voor je. Extra handig: kokoswater vind je tegenwoordig gewoon in de supermarkt!
Aantal calorieën 60 per pakje van 300 ml

Appel met pindakaas
Genoeg van je dagelijkse, saaie appeltje? Met een beetje pindakaas maak je er een echt feestje van. Haal het midden van je appel eruit met een appelboor en snij de appel in ronde plakjes. Smeer op elk plakje een beetje pindakaas en strooi er eventueel ook nog een beetje muesli op. Voilá!
Aantal calorieën 150

Banaan
Met een banaan zit je bijna altijd goed. Hij vult lekker en zit ook nog boordevol kalium. En dat is weer handig voor de sporters onder ons, want kalium voorkomt kramp en die altijd vervelende steek in je zij.
Aantal calorieën 85

1, 2, 3... POP!!! Popcorn
Zin in een lekkere snack? Grijp dan niet meteen naar een zak chips, maar pak wat popcorn. Een stuk gezonder en eigenlijk net zo lekker.
Aantal calorieën 140

Ananas en mango
Op een zomerse dag (als ze ooit nog komen…) is een fruitsalade van ananas en mango het lekkerste wat er is. Een hele mango én ananas in één keer, is een beetje veel. Snij het wel in een keer, maar verdeel het in vier porties. Dan kun je het lekker makkelijk meenemen.
Aantal calorieën 106

Pompoen- en zonnebloemzaden
Zaden die je waarschijnlijk niet gewend bent om los te eten, maar om bijvoorbeeld door de salade te doen. Toch doen ze het ook prima als snack. Een handje gemixte zaden houdt je hongergevoel voorlopig op afstand.
Aantal calorieën 100

Cracker met hüttenkäse en tomaat
Hüttenkäse is een lichte kaassoort waar je superveel mee kunt. Een cracker met hüttenkäse en tomaat bijvoorbeeld. Voeg eventueel een beetje peper en zout toe, want hüttenkäse heeft van zichzelf niet bijster veel smaak.
Aantal calorieën 75

Leftovers
Heb je gisteren toevallig een salade gegeten en nét niet genoeg overgehouden om vandaag nog een keer te eten? Bewaar het dan wel. Een klein beetje salade kan net genoeg zijn als tussendoortje. Plus, je bent lekker milieubewust bezig als je zo min mogelijk weggooit.
Aantal calorieën wisselend

Welke tussendoortjes eet jij regelmatig?

Foto’s: David EversMr. T in DC en Gloria Garcíavia Compfight

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>