10 tips voor mooi haar zonder te föhnen

Elke dag je haar föhnen kan het flink beschadigen. De hitte zorgt ervoor dat je haar uitdroogt of zelfs afbreekt. Laat die föhn dus maar wat vaker uit. Maar dat zorgt voor heel andere problemen. Want hoe krijg je die mooie, glanzende bos haar zonder je good old hairdryer? Met deze tien tips kun je ook zonder föhn de deur uit.

1. Knijp na het douchen voorzichtig je haar uit en wikkel het in een oud T-shirt. Je haar droogwrijven met een handdoek kan je haar breken, terwijl het katoen van een t-shirt veel zachter is voor je haar en nog steeds het water absorbeert.

10 tips voor mooi haar zonder föhn | Feel Magazine2. Kam je haar met een grove kam. Met borstels of kammen met de haren dicht op elkaar, trek je letterlijk de haren uit je hoofd. Als je last hebt van haar dat snel in de klit zit, kun je een een leave-in conditioner gebruiken.

3. Sla arganolie in! Smeer het vanaf het midden van je haar tot in je puntjes. Hierdoor sluiten de haarzakjes zich af en heb je minder snel last van kroeshaar. Gebruik bijvoorbeeld de Frizz Ease Nourishing Oil Elixir van John Frieda.

4. Als je je haar aan de lucht droogt, gebruik je geen warmte om je haar volume of textuur te geven. Gebruik in plaats hiervan je vingers. Dat doe je zo: terwijl je haar vochtig is, gooi je je hoofd naar voren zodat je haar naar beneden hangt. Haal vervolgens je haar door de war door het een beetje te masseren met je vingers bij de wortels. Wil je meer volume? Maak dan een scheiding in je vochtige haar de andere kant op dan waar je normaal je scheiding draagt. Laat het drogen en je zult zien dat je een volumineuze coupe hebt.

10 tips voor mooi haar zonder te föhnen | Feel Magazine5. Een beetje rommelig, aan de lucht gedroogd haar werkt perfect als je voor de beachlook gaat. Probeer dan Bumble & Bumble’s Surf Spray. Breng het aan op je vochtige haren en voila: je haar zit prachtig zonder al te veel moeite én zonder hitte!

6. Ben je bang dat je nooit die mooie, golvende lokken krijgt zonder je oude, vertrouwde föhn? Think again! In het uur tussen dat je uit de douche stapt en dat je haar droog is ‘onthoudt’ je haar de stijl. In deze tijd kun je je haar dus ’trainen’ om precies zo te vallen zoals jij wilt. Wil je golvende lokken? Maak dan een losse vlecht in je natte haar en laat het opdrogen. Zodra je haar droog is, haal je de vlecht er uit. Het resultaat? Prachtige, licht golvende lokken.

7. Is een vlecht niet zo jouw ding? Je kunt je haar ook in een loszittend knotje knopen. Als je dit na een uurtje losmaakt, heb je ook een mooie golvende coupe.

8. Vermijd een staart als je je haar aan de lucht laat drogen. Vochtig haar en elastiekjes zorgt voor gekke vormen in je haar wanneer het droog is. En dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt! Kies in plaats daarvan voor de vlecht of het knotje en maak ‘m vast met een stoffen haarelastiekje.

9. Haal die rollers maar uit de kast! Maar in plaats van er op en overheen, rol je je vochtige haar er onder. Even laten zitten en je haar bounced als een springkasteel!

10. Is je haar droog? Breng dan een beetje droogshampoo aan op je wortels. Dit zorgt voor nog meer volume. Misschien een beetje vreemd om shampoo aan te brengen op je netgewassen lokken, maar trust me: droogshampoo werkt ook prima om wat textuur in je haar te brengen!

Laat jij je haar wel eens gewoon drogen? Welke tips heb jij om toch prachtige lokken te krijgen?

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

2 Comments
  1. Ja, ik laat mijn (lange!) haar eigenlijk altijd gewoon aan de lucht drogen. Inderdaad vaak een knotje. Maar dat doe ik pas als het wel al een béétje droog is, anders is het uren later nog steeds nat als ik het eruit haal.

    Gisteren liet ik het de kapper drogen en stylen (zie blog). Omdat ik dat ooit een andere (betere) kapper had laten doen voordat ik een fotoshoot had en ik heel tevreden was. Maar deze keer voelde het niet goed voor m’n haar en tegen de tijd dat het event waar ik heen ging begon was de krul eruit.

    1. Klopt, inderdaad! Bij mij blijft het ook de hele dag nat als ik het direct in een knotje bind. Eventjes wachten is wel een goede oplossing. Maar mijn haar gaat meestal ook erg pluizen als ik het niet föhn. Gelukkig is er argan olie!
      Grappig dat jij eigenlijk een omgekeerde ervaring hebt! Dat jou haar juist níet goed voelt als je het (laat) föhnen. Laat wel zien dat je haar echt aan een bepaalde situatie gewend is ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>