10 dingen die je moet loslaten om gelukkiger te zijn

Ken je dat? Dat gevoel dat je iets moet om gelukkig te zijn? Als je eindelijk een leuke huisje op de kop getikt hebt, tien kilo afgevallen bent, die wereldreis gemaakt hebt of die toffe baan hebt bemachtigd, ja dan ben je vast gelukkiger. Maar dat gevoel dat je altijd iets moet, voordat je ‘gewoon’ kunt genieten van je leven, maakt je misschien juist wel een stuk ongelukkiger… 

Ik heb ervaren dat het makkelijker is om te genieten van leuke dingen als je niet te streng bent voor jezelf. Het is oké om te genieten van je leven, zelfs als alles niet perfect is. Laat deze tien dingen los om gelukkiger te zijn.

1. De goedkeuring van anderen
De eerste is misschien wel het belangrijkste punt in deze lijst, maar ook de moeilijkste. Maak je niet te druk om wat anderen van je denken. De keuzes die je maakt, maak je voor jezelf en niet voor anderen. Houd dat in je achterhoofd als je weer eens een beslissing wilt nemen waarbij je vooral aan de mensen in je omgeving denkt. Doe lekker waar je zelf blij van wordt!

2. Een negatief zelfbeeld
Iedereen heeft wel eens een offday. Zo’n dag waarop je gewoon niet lekker in je vel zit, baalt van die paar kilo die je misschien te zwaar bent, je borsten die net te klein zijn of die acné die maar niet lijkt te verdwijnen. Laat die negatieve gedachten over je eigen lichaam los en kijk juist naar de dingen waar je wél blij mee bent. Je leuke glimlach, mooie billen of je gevoel voor humor. Wees positief over jezelf, dan ben je gelukkiger!

3. Het perfecte leven
Of je nou van ‘huisje, boompje, beestje’ of een verre wereldreis droomt, laat die droom niet je dagelijks leven beheersen. Je kunt ook genieten van kleine dingen en de keuzes die je maakt hebben direct effect op het leven dat je hebt. Onthoud: het perfecte leven bestaat niet!

4. Excuses
Stop met de hele tijd excuses voor jezelf te bedenken. Wil je sporten? Doe het gewoon! Er zitten 24 uren in een dag, het lukt vast wel om een uurtje vrij te maken om eens lekker te bewegen. Excuses maak je alleen maar om je beter te voelen over jezelf, om te verantwoorden waarom je dingen wel of niet doet. Wil je resultaat? Stop met klagen en doe het gewoon!

5. Boosheid
Je kunt lang vasthouden aan boosheid (dat weten wij vrouwen maar al te goed). Te lang. Die boosheid kan van binnen aan je vreten. Probeer die boosheid los te laten, je hebt er niets aan om wrokgevoelens te koesteren.

6. Uitstelgedrag
Taken die je eigenlijk echt vandaag moet doen, toch uitstellen tot morgen; we doen het allemaal wel eens. Maar waarom eigenlijk? Want doen wat je moet doen, op het moment dat je het moet doen, zorgt voor een kick! Het zorgt ervoor dat je tevredener bent over jezelf, minder last hebt van stress én meer kunt genieten van de vrije tijd die je hebt. Je hebt immers geen last van dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je eigenlijk nog die opdracht moet maken terwijl je op de bank lekker de laatste aflevering van Game of Thrones zit te kijken…

7. ‘Bagage’ uit het verleden
Iedere vrouw heeft wel dingen meegemaakt die ze liever wil vergeten. Foutgelopen relaties waar je meestal niet gelukkiger van wordt. Probeer die bagage achter je te laten en vooral te leven in het nu. Je hebt er niets aan om die negatieve gevoelens uit je vorige relatie mee te nemen naar een nieuwe. Begin met een schone lei.

8. Negatieve gedachtes
Is het glas halfvol of halfleeg? Probeer negatieve gevoelens en gedachten los te laten en dingen van de positieve kant te bekijken. Je zult merken dat je een stuk gelukkiger bent als je je niet laat tegenhouden door elke kleine tegenslag die op je pad komt. Focus op het positieve en de wereld lijkt opeens een stuk leuker!

9. Afhankelijkheid van anderen
Van wie ben jij afhankelijk om gelukkig te zijn? Natuurlijk is het een stuk gezelliger met andere mensen in je leven, maar laat je geluk niet van je collega’s, vriendinnen of zelfs je vriend afhangen! Pas als jij gelukkig kunt zijn met jezelf, kun je gelukkig zijn met iemand anders.

10. Verwachtingen
Super belangrijk op de weg naar geluk, zijn verwachtingen. Als je die durft los te laten, raak je ook niet teleurgesteld. Veel mensen geloven dat als jij iemand goed behandelt, anderen jou ook goed behandelen. Maar dit gebeurt jammer genoeg niet altijd. Soms zijn je verwachtingen zo hoog, dat je er op een gegeven moment niet meer aan kunt voldoen. En dat geeft druk. Doe eens iets zonder dat je daar bepaalde verwachtingen bij hebt, grote kans dat het sowieso een bijzondere ervaring wordt.

Wat laat jij los om gelukkiger te zijn? Deel je tips!

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>