Recept: glutenvrije quinoa-pizza

Het internet is één grote bron van inspiratie. Vooral als het op lekkere en gezonde recepten aankomt! Voor een Food Friday zocht ik naar de mooiste plaatjes van gerechten met quinoa; een superfood dat de laatste tijd super populair is. En terecht! Dit glutenvrije alternatief voor graansoorten is supergezond en heel makkelijk te combineren. Tijdens mijn zoektocht vond ik een recept voor een pizzabodem van quinoa. Dat moest ik uitproberen!

En ik moet zeggen: dat viel niet tegen! Tuurlijk, het is geen pizza, maar lekker is het absoluut.

pizza van quinoa en aardappelDit heb je nodig
Voor 2 pizza’s

Bodem:
3 medium grote aardappels
60 gram quinoa
2 eieren
Een half uitje (fijngesneden)
2 eetlepels geraspte mozzarella
2 eetlepels gedroogde bieslook
1 teentje knoflook
Peper en zout naar smaak

Topping:
3 eetlepels tomatensaus
2 eetlepels geraspte geitenkaas
Een half uitje
Een paar (kastanje)champignons
Een half bakje cherrytomaatjes

Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden. Rasp de aardappels zodat je dunne sliertjes overhoudt. Je kunt er voor kiezen om de aardappel eerst te schillen, maar mét schil werkt het natuurlijk ook. Doe de geraspte aardappel in een vergiet en duw met een lepel het vocht er uit. Zodra je er geen vocht meer uitkrijgt, doe je het in een kom. Voeg hier ook de eieren, ui, mozzarella, quinoa, bieslook, knoflook, peper en zout aan toe. Mix alles goed door elkaar.

Als alle ingrediënten goed door elkaar heen gemixt zijn, maak je twee porties. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Het makkelijkste is om twee losse velletjes bakpapier te gebruiken. Duw het mengsel goed uit elkaar totdat je twee cirkelvormen van rond de 20 cm doorsnede hebt. Doe de bodems in de oven. Haal ze na tien minuten uit de oven en keer ze voorzichtig om. Bak ze nogmaals tien minuten aan de andere kant. Snijd ondertussen de ingrediënten voor de topping. Ik koos voor een uitje, wat cherrytomaatjes en champignons, maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren! Versier je bodem dus met een topping naar keuze en bak de pizza vervolgens nog 5 tot 10 minuten. Je kunt op het laatst nog even de grill aanzetten om de kaas extra krokant te maken.

Laat de pizza even een paar minuten afkoelen op het bakpapier voordat je aanvalt. Eet smakelijk!

[divider]
Bron: Jo and Sue
Beeld: Britte Koppel

Britte
Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>