Het beste van Pinterest: salade met garnalen en avocado

Koken en (vooral) het resultaat opeten, behoren tot mijn favoriete bezigheden in het leven. Pinterest en Delicious zorgen bij mij voor inspiratie. Iemand zei eens: ‘Malou, ieder gesprek met jou draait uiteindelijk uit op eten.’ I. LOVE. FOOD. Bijna iedere dag begin ik met een kopje koffie, een lekker ontbijtje en Pinterest. Een uurtje verlekkert naar foodfoto’s kijken om vervolgens een keuze te maken voor de avond. Vandaag was dit een salade. En wat voor een.

Salade met avocado en garnalen

Garnalen en avocado salade met miso dressing. Het klinkt al lekker maar dekt nog niet helemaal de lading. Het is nog zoveel lekkerder dan je nu denkt! De garnalen die je bakt met gedroogde chilipepers en cayenne, zijn lekker knapperig en een beetje pittig. Dit is, in combinatie met de rijpe, zachte avocado: geweldig lekker. Spinazie geeft de salade een lekkere, ‘groenige’ smaak en is natuurlijk onwijs gezond. Om in groene sferen te blijven, gaat er ook nog een hele komkommer in. Komkommer voegt weinig toe aan voedingsstoffen maar vind ik zelf altijd een ontzettend lekkere groente. Lekker knapperig en fris. Als kind had ik ook al liever een hele komkommer om te snoepen dan een zakje chips. Goed, komkommer dus. Lekker.

Dit was allemaal nog vrij easy. Nu wil ik niet zeggen dat we met de dressing ineens allerlei gekke capriolen gaan uithalen, maar het vinden van íets dat op misopasta lijkt, was een stuk moeilijker dan ik van tevoren had bedacht. Indiase toko? Nee. Turkse toko? (jahaa, ik weet dat dit een stom idee was) Nee. Albert? Nee. Luiheid? Ja. Ik was te lui om naar de Aziatische toko op Waterlooplein te fietsen dus ik heb het anders gedaan. In de AH heb ik witte, instant misosoep gekocht en dit met een beetje water gebruikt als misopasta. Werkte hartstikke goed – ik weet natuurlijk niet hoe de smaak is als je échte misopasta gebruikt – en samen met de andere ingrediënten is dit echt een fantastische dressing.

Goed, het is tijd om de salade af te maken! YES! Doe de avocado, spinazie, komkommer en garnalen in een kom. Je kunt dit natuurlijk doen zoals op de foto, zodat je zelf óók een foto kunt maken en deze aan al je facebookvriendjes kunt laten zien. Of je doet de vier ingrediënten gewoon door elkaar, net als in je buik. Knoflook vind ik altijd lekker; rauw, gebakken, gepureerd, hoe dan ook. Bij deze salade vind ik het lekker om wat rauwe, geperste knoflook te gebruiken. Let hierbij wel op: het kan snel te scherp worden. Schenk de dressing over de salade en strooi er, om de salade écht geweldig te maken, verse koriander en stukjes pinda overheen.

Ik had na het zien van de foto al een redelijk hoge verwachting van deze salade, maar dit overtrof echt alles. Dit is zo verschrikkelijk lekker! Eet smakelijk!

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

Voor de salade:
1 theelepel gehakte knoflook
250 gram rauwe garnalen, staarten verwijderd
½ eetlepel boter
½ theelepel chilipoeder
¼ theelepel cayennepeper
2 kleine avocado’s
1 komkommer
700 gram gehakte spinazie of baby boerenkool
vers gehakte koriander voor de topping
pinda’s voor de topping

Voor de dressing:
Stukje van 2,5 cm verse, geschilde gember
3 eetlepels olie
3 eetlepels limoensap (meer naar smaak)
2 eetlepels agave nectar
1½ eetlepels witte misopasta
½ theelepel gehakte knoflook
¼ theelepel zout

Zo maak je het
Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de garnalen toe en strooi de chilipoeder en de cayennepeper er overheen. Laat een paar minuutjes bakken totdat de garnalen niet meer doorzichtig zijn en een mooie gouden kleur hebben. Snij de avocado en de komkommer in blokjes en de spinazie in reepjes. Verdeel alle ingrediënten over een schaal.

Pureer alle ingrediënten van de dressing in een keukenmachine totdat het een glad mengsel is. Voeg naar je eigen smaak meer van een bepaald ingrediënt toe. Giet de dressing over de salade en serveer direct. Decoreer met de verse koriander en de pinda’s voor een beetje extra bite.

Bron: Pinch of Yum

Malou
Malou

Vrolijkheid, chaos en heerlijk eten. Je kunt haar wakker maken voor krokant gebakken zwezerik, een goed glas rode wijn en de tonen van een sax op de achtergrond. Ieder gesprek met haar draait uit op eten en ze staat het liefst de hele dag in de keuken. Naast haar passie voor smaken, kan ze zich volledig verliezen in een goed boek en gaat ze graag met haar rugzak op avontuur in het buitenland.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>