Bianca’s eetdagboek: week 44

Hoi allemaal! Mijn naam is Bianca en voor Feel Magazine houd ik mijn eetdagboek bij. Ik ben een enorme liefhebber van eten, ik ga vaak uit eten en vind het heerlijk om zelf te koken. Ook vind ik het leuk en belangrijk gezond te eten omdat ik me dan veel beter voel. Ik sport ook veel en let daarom extra op mijn voeding. Heb je vragen of wil je een receptje weten? Stel ze gerust!

Zondag
Elke dag ontbijt ik met havermout met sojamelk, vandaag doe ik daar banaan, kaneel, gebroken lijnzaad en pompoenpitten bij en drink ik een kop groene thee. Tussendoor eet ik een handje ongebrande noten en gedroogde abrikoos. Mijn lunch bestaat uit banaan-ei-pannenkoekjes met kokosrasp. Hier doe ik hüttenkäse en sesampasta op. Tussendoor eet ik een appel, twee mandarijnen en twee rijstwafels. Verder drink ik veel thee en water. ’s Avonds eet ik een rode curry met kikkererwten, kokosmelk, zeevruchten, koriander, Griekse yoghurt en mangosalsa. Na het eten neem ik een stukje zwarte chocola (98%).

curry met kikkererwten

Maandag
Havermout met amandelmelk, mango, Chiazaad, kokosrasp en zonnebloempitten. Ik drink een grote kop groene thee en een glas citroenwater. Tussendoor neem ik een banaan-ei pannenkoekje van gister met een vijg en Griekse yoghurt. Ik moet ’s middags werken en ga daarna sporten dus ik eet ’s middags warm. Ik een stuk vis, een salade met tomaat en geitenkaas en broccoli. Tussendoor eet ik op m’n werk een appel en twee kleine speltbroodjes met pindakaas. Als ik thuiskom na het trainen om half 10 neem ik een smoothie met boerenkool, cranberry, komkommer en kokoswater.

pannenkoekje met vijgen

Dinsdag
Ik begin de dag met havermout met sojamelk, nectarine, kaneel, kokosrasp, gebroken lijnzaad, gojibessen en zaden. Ook drink ik weer thee. Tussendoor neem ik twee pruimen en een appel. Als lunch neem ik nog een keer havermout omdat ik het zo lekker vind. Dit keer doe ik er banaan in met noten en kaneel. ’s Avonds eet ik een salade met pompoen, mozzarella en vijgen. Daarna risotto met geitenkaas en rode biet.  Ook neem ik een stukje chocola met koek en peper van Tony’s Chocolonely.

salade met pompoen en risotto met rode biet

Woensdag
Ik neem havermout met sojamelk, appel, kaneel en zaden (gebroken lijnzaad, zonnebloem en pompoenpitten) met een kop thee. Tussendoor neem ik een reep van Eat natural met perzik en yoghurt. Als lunch twee speltbroodjes met pindakaas en eet ik tussendoor twee mandarijnen en rozijnen. Voor het sporten om half vier neem ik een smoothie van boerenkool, komkommer, mango en bietensap. Na het sporten neem ik als avondeten een salade met aubergine, courgette, zoete aardappel en geitenkaas.

Donderdag
Mijn ontbijt bestaat uit havermout met amandelmelk banaan, kaneel en zaden en een kop thee. Tussendoor neem ik over de hele dag een handje ongebrande noten, gedroogde abrikoos, een appel en twee mandarijnen. Ik eet de salade van gister en voeg ik er quinoa en tomaat aan toe. ’s Avonds eet ik speltpasta met courgette, zelfgemaakte tomatensaus en champignons. Als toetje een stuk zwarte chocolade en rozijntjes.

salade met quinoa

Vrijdag
Mijn ontbijt is weer havermout met sojamelk, kiwi, kokosrasp, gojibes en zaden samen met een kop thee. Tussendoor neem ik ongebrande nootjes, een appel en twee mandarijnen. Als lunch neem ik biologische pompoensoep met geitenkaas en twee rijstwafels. Voor het sporten eet ik een stuk zelfgemaakte carrotcake. Na het sporten om acht uur eet ik quinoa met kip, avocado, tomaat en koriander.

biologische pompoensoep

Zaterdag
Havermout met sojamelk banaan, kaneel en zaden als ontbijt. Daarbij een kopje groene thee. Tussendoor neem ik een smoothie met spinazie, appel, komkommer blauwe bessen en kokoswater. Als lunch twee gebakken eieren (gebakken in kokosvet) met kaas en kipfilet. Tussendoor neem ik een pruim, ongebrande nootjes, gedroogd fruit en een rijstwafel. ’s Avonds neem ik toastjes met tapenade, wat olijfjes en wat nootjes. Ik eet glasnoodles met kip, champignons, peper, taugé, koriander en pinda’s. Als toetje eet ik wat chocolade pepernoten en drink ik een glas rode wijn.

glassnoodles met kip

Zondag
Havermout met sojamelk, kiwi, frambozen en zaden en een kop groene thee als start van de dag. Tussendoor eet ik een reep van Eat Natural en neem ik twee mandarijnen. Ik lunch met zelfgemaakte pompoen-wortel-kokossoep en een rijstwafel. ’s Avonds ga ik lekker uit eten bij Jamies Fifteen. Ik neem vooral een salade met mozzarella, pesto en pompoen. Als hoofdgerecht gevulde ravioli met kaas en een nagerecht van kleine zoete dessertjes. Ik drink een glas rode wijn en thee achteraf.

salade met mozzarella bij Fifteen

Tot de volgende keer!

Bianca
Bianca

Student toerisme & management, freelance ondernemer, fotografe, blogger, foodie en liefhebber van reizen, natuur, sporten & dieren. Sport vijf keer in de week, drie keer in de turnhal en doet daarnaast aan hardlopen. Houd van luxe uit eten gaan en koken maar is ook een healthfreak en is altijd op zoek naar lekkere gezonde receptjes! Op biancakramer.blogspot.nl blogt ze over reizen en eten. Kijk voor foto's op haar website www.kramerphotography.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>